top of page

Комън рейл проблеми

Начин на работа на системата комън рейл

Системата за впръскване на гориво Common Rail се инсталира серийно на почти всички дизелови двигатели. Използването на комън рейл намалява разхода на гориво с 15%, сваля нивото на токсичност на отработените газове и понижава шума на двигателя. В същото време мощността на силовия агрегат се увеличава с 35-40%. Дюзите, през които горивото се впръсква директно в горивната камера, се контролират от електронен блок. Съставът на сместа, налягането и моментът на стартиране на инжектирането се регулират от компютърна система, базирана на сигнали от множество сензори, които следят работата на двигателя.

Ремонтът на комън рейл дюзи е една от най-популярните услуги, предлагани от София Дизел Център. Сервизът разполага с високотехнологично оборудване за ремонт и рециклиране на комън рейл дюзи.


Причини за неизправности в системата Common Rail


Главна причина за възникване на комън рейл проблеми по време на работата на двигателя е ниското качество на използваното гориво. Често в състава му има вода, замърсявания, отлагания и странични примеси, които водят до възникването на неизправности при експлоатация на дюзите. Най-чувствителни към нискокачественото гориво са дюзите на компания Delphi. Собствениците на автомобили, оборудвани с тази система за впръскване на горивото, трябва особено отговорно да подходят към избора на качествен сервиз за ремонт на проблемните детайли.




Използването на нискокачествени консумативи и резервни части за поддръжка и ремонт също водят до възникването на комън рейл проблеми.

Комън рейл проблеми можете да заподозрете, ако в работата на двигателя се наблюдава някой от следните симптоми:

  • затруднено стартиране и нестабилна работа на мотора;

  • от ауспуха излиза черен или сив дим;

  • разходът на гориво нараства чувствително;

  • мощността на двигателя рязко спада.

За намаляване на риска от повреда на системата Common Rail ще помогне смяната на маслото, както и замяната на масления, горивния и въздушния филтри в строго съответствие с препоръките на производителя. В София Дизел Център се използват единствено оригинални или лицензирани резервни части, благодарение на което можете да разчитате на гарантирано качествен ремонт на комън рейл дюзите.




520 views0 comments
bottom of page