top of page

Кога се налага ремонт на дизелови помпи?


Горивонагнетателните помпи са основен и много важен елемент от горивната система на дизеловия двигател.

При неправилно функционираща работа на гнп помпата може да се стигне до сериозни повреди в двигателя.

Какво да правите в случай на неизправност?

Ако забележите проблем, не се опитвайте да го отстраните сами, а се доверете на нашите опитни специалисти в сервиза ни София Дизел Център. Работим със специализирани експерти и опитни инженери, които ще се справят с отстраняването на проблема качествено и на достъпна цена.


При необходимост от проверка и ремонт на дизелова помпа, предлагаме детайлна проверка и ремонт със заводско качество.

Тракащите звуци в двигателя, например, обаче могат да бъдат ясни симптоми за неправилно работеща дюза. Най-често причината е в износената ѝ цялост, което налага проверка на стенд в нашия дизелов сервиз София Дизел Център. Ако решите да пренебрегнете тракащия шум е много вероятно да се стигне до ремонт на дизелова дюза, което съвсем не е евтина услуга.

Проблеми с електрониката на автомобила в движение е още един отчетлив сигнал, който показва, че нещо не е наред с електрониката на автомобила. При съвременните такива, тя служи за настройка на интензитета на подаване на горивото към дюзите.


Когато системата е автоматично, съвсем логично е да възникнат проблеми на даден етап. Именно в тези моменти се налага проверка и последващ ремонт.

Правилната настройка се извършва на професионален, специализиран стенд, с какъвто разполагаме в нашия дизелов и оторизиран сервиз София Дизел Център.


Специално при автомобилите с дизелови двигатели гнп помпата се оказва една от най-важните и скъпоструващи за манипулации части. Този агрегат е сложно устроен, което налага задълбочена работа от опитни специалисти. Състои се от следните компоненти:

– гърбичен вал;

– бутална двойка;

– нагнетателни клапани;

– бустер помпа за повишаване на налягането;

– съединители за впръскване на горивото;

– всережимен регулатор.

Всяка една част извършва своята задача като общите им действия води до прецизно подаване на гориво в горивната система в подходящия момент и под точно определено налягане. Дори при наличие на малки недостатъци можем да говорим за неточности и негативни отражения върху работата на двигателя.

Основен ремонт на дизелови помпи цени в “София Дизел Център”

Ако се наложи ремонт на гнп помпата, който предлагаме на достъпни цени в София Дизел Център, задължително се извършват следните дейности:

– възстановяват се функциите на ГНП помпата;

– рециклиране и настройване на дюзи;

– ремонт на турбините;

– замяна на филтриращите компоненти;

– промиване на конструкцията на дизеловата помпа със специални почистващи разтвори или по метода на ултразвука.

Нека разгледаме стъпките една по една.

При възстановителния процес на функциите на помпата е важно да се регулира геометрията на елементите с точност до микрон. Ако ремонтната дейност на някой компонент не може да бъде изпълнен, е необходимо да се замени с нов. Целият ремонт на помпите винаги е насочен към прецизно и общо възстановяване на конструкцията с помпата с високо налягане.

Буталната двойка в този смисъл играе важна роля. Тя подава гориво към горивната магистрала и понякога може да излезе от строя, ако са налице следните ситуации:

Симптоми за проблем в дизеловите помпи:

– увеличен разход на гориво;

– понижено налягане в горивната система;

– неравномерна работа на двигателя;

– понижаване на мощността на автомобила;

Една от най-честите причини за повреда е некачественото готиво. При необходимост от ремонт е важно да се възстановят параметрите на втулките и буталото. Нанася се специална хромова сплав върху износената повърхност и след това се нанася защитен филм.

При необходимост от основен ремонт се възстановяват всички функции и компоненти на гнп помпата. В процеса нашият дизелов сервиз София Дизел Център си служи със специално оборудване и стендове.

Какво включва основният ремонт на дизелови помпи?

При необходимост от цялостен ремонт на дизелови помпи е важно най-напред да се възстановят всички функции и компоненти на гнп помпата. В процеса нашият дизелов сервиз София Дизел Център използва специализирано оборудване, професионални умения и техники.


Цялостен ремонт на помпи на Bosch и Delphi

В нашия сервиз можете да се възползвате от ремонт на електронни помпи тип Bosch/Zexel тип VP29 / 30, VP44 и Delphi DP200 и DP300.


Служим си само с оригинални резервни части като следваме препоръките на производителя. Това е особено важно за извършването на ремонтна дейност със заводско качество.

За да започнем ремонта, ние изпълняваме всички въведени изисквания от топ производителите Делфи и Бош.

При започването на ремонта ние си служим с професионални стендове, последно поколение, които са оборудвани така, че да осигуряват необходимите хигиенни условия и прецизност за монтажа на частите.

Спазването на всяко условие и изискване води до перфектно извършен ремонт със статус на заводско качество.

В процеса на ремонта прочитаме паметта и правим проверка на контролера на помпата за грешки. Демонтираме елементите и инспектираме механичните части. Важно е всички компоненти да бъдат заменени.


Това са сензор за ъгъл на въртене, електронно управление, бутало, подкачваща помпа, глава и корпус. След като се монтират новите части тестваме помпата на стенд Bosch EPS 815 с адаптер VPM844. Там започва автоматизираният процес за тестване на елементите, параметрите и калибриране. При положителен резултат се гарантира правилно отделяне на гориво и ъгъл на инжектиране в диапазона на оборотите и натоварването на двигателя.

Ремонт на помпи от този тип се базира на подмяна на уплътнения и тестване на механичните компоненти.

Здравите елементи се сменяват и почистват редовно и прецизно, повредените се заменят с оригинални. Помпата е необходимо да се тества за калибриране. При положителен резултат, ремонтът е правилно извършен.

Ремонт на дизелови помпи – гнп – на ниски цени в София Дизел Център

Ако се нуждаете от професионално, навременно и достъпно ремонтиране на всички типове горивни помпи за дизел, не се колебайте да ни потърсите.


Нашите специалисти в София Дизел Център разполагат с необходимите умения, опит и техника, гарантиращи безупречен ремонт на дизелови помпи на достъпна цена. Ремонтираме помпи на топ марките Bosch, Delphi, Denso, Siemens VDO и Lucas и др.

Нашият ремонтен процес включва проверка на помпа на стенд, установяване на повреди чрез демонтиране, подмяна на повредените компоненти, регулиране на стойностите и зацепване.


Разчитайте на нас за качествена проверка и ремонт на дизелова помпа – ГНП с гаранция. Покриваме цялата производствена гама на ГНП. Ще ви помогнем с ремонта на дизелови помпи за: Audi, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Saab, Seat, Skoda, Ssang Yong, Subaru, Suzuki, Tata, Toyota, Volkswagen, Volvo и др.

926 views0 comments
bottom of page