top of page

Ремонт на дюзи

Дюзите, наричани още инжектори за гориво, представляват електронно управляеми и прецизно работещи електромагнити, които свързани с други компоненти и сензори, осигуряват подаването на точното количество гориво към цилиндъра при всеки един такт на двигателя.


снимка на ремонт на дюзи в София Дизел Център
Ремонт на инжектори и дюзи за дизел

При бензиновите двигатели дюзите се намират във всмукателния колектор, докато при дизеловите са локализирани в цилиндровата глава. Оптималното им функциониране зависи от механичната стабилност на инжекторната система, от качеството на горивото и от стила на шофиране.

Трудностите при старт на двигателя и неравномерната му работа са показатели, че има проблем с изправността на дюзите. Ако не отстраните дефекта, рискувате сериозни щети, касаещи работата на буталата и дори да блокирате двигателя при прекалено изтъняване на масления филм.



Какво е важно да се знае при ремонт на дюзи

Дюзите при двигателите с директно впръскване са изложени на сериозни натоварвания в горивната камера. Затова от голямо значение са филтрацията и навременната смяна на разпръсквачи и консумативи, те ще ви спестят скъп ремонт за в бъдеще.

При двигателите, работещи с газ (LPG) или метан (CNG), дюзите не са включени и има опасност частичен или пълен блокаж и лошо функциониране след стартиране на двигателя в режим на работа с основното гориво.

Подмяната на дюзи става чрез откачане на горивните маркучи и демонтиране на дюзите. Необходимо е да отвиете или откачите специалните монтажни елементи, които ги фиксират.

При подмяната на бензинови двигатели подхождайте с повишено внимание, за да не повредите специфичните о-пръстени, които уплътняват дюзите. Ако подменяте дизелови двигатели трябва да поставите и нови уплътнения.

Когато ремонтът приключи и всички компоненти са монтирани обратно, трябва да се провери дали компонентите са стегнати и да се обезвъздуши горивната система.


 

Ремонтът на дюзи в София Дизел Център се извършва по технология на производителя от сертифицирани механици. Прилага се най-новият „ноу-хау” метод и се използват оригинални резервни “diesel aftermarket” части. Сервизът разполага с голяма складова наличност. При нужда от бързо съдействие при проблем с дюзата или помпата, инженерният екип в Sofia Diesel Center е насреща.

При въпроси, обадете ни се на 02/ 967 64 04 или елате на място на улица Папрат 37, кв. Драгалевци, София.
25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page